Meer dan een opleiding

Anja Schaaf, de directeur van de opleiding vertelt graag waarom Verpleegschool Antwerpen de perfecte opleiding is voor jou!

Ontdek Verpleegschool Antwerpen

Ben jij een zorgend persoon en hou je van teamwork? Dan ben je meer dan welkom op de Verpleegschool Antwerpen, op de Noorderlaan, vlak bij ZNA Cadix.  

Op onze school kan iedereen vanaf 18 jaar een driejarige HBO5-opleiding verpleegkunde volgen. In vier modules stomen we je klaar voor de werkvloer. Een grondige vakkennis, veel praktijkervaring en persoonlijke studentencoaching, daar zijn we sterk in. Zo start jij goed voorbereid en vol vertrouwen aan je carrière als verpleegkundige.    

Praktijkgericht onderwijs 

In vier modules leren we je handelen én klinisch redeneren als verpleegkundige.

Afbeelding
Student tijdens een praktijkles van Verpleegschool Antwerpen.

Je krijgt véél oefenkansen op alle mogelijke werkplekken: ziekenhuizen, woonzorgcentra, psychiatrie, in de thuisverpleging .... Alles samen loop je meer dan 1900 uren stage. Met als afsluiter een stage leerwerkpek in je afstudeerjaar, waar je zelfstandig een afdeling runt en deel uitmaakt van een multidisciplinair team. Wil je na je studies nog verder studeren? Dan start je goed voorbereid aan een verkorte bacheloropleiding. 

Een blik vooruit 

De roots van onze school gaan terug tot in 1902, toen het Hoger Instituut voor Verpleegkunde Stuivenberg de Antwerpse verpleegkundigen opleidde. Maart ‘t liefst blikken we vooruit en volgen we innovaties op de voet. Zo oefen je levensechte situaties in ons Zorglab met immersive room, hightech reanimatiepoppen en digitale tools. 

Afbeelding
Reanimatieles in Verpleegschool Antwerpen.

Omdat we levenslang leren belangrijk vinden, trainen we je om ook in de toekomst op een professionele en pragmatische manier met uitdagingen om te gaan. Je leerkrachten geven je alvast het goede voorbeeld. Zij staan met één voet in het werkveld en brengen nieuwe, relevante kennis mee naar de klas.  

Coaching op maat 

Vind je de stap naar het hoger onderwijs spannend? Of is het een uitdaging om je studies en stages te combineren met je persoonlijke situatie? Dan kan je rekenen op onze studentencoaches. Samen bekijken we jouw behoefte aan studiebegeleiding, extra oefenmomenten, taalcoaching, workshops, individuele feedbackmomenten … 

Afbeelding
Drie studenten werken samen tijdens een groepswerk in Verpleegschool Antwerpen.